Nisam htela ni ja, ali ko me pitao. Obradovala sam sve koprive seoskih jendeka nebrojano puta, uglavnom pri padovima sa bicikla. Sad sam porasla, odlično upravljam mojom plavom pticom, i koprive i ja dugo nismo ostvarile eye to eye kontakt.
Stigla mi je korpa puna mlade koprive sa jednog vojvođanskog salaša. Nekad ja u koprive, a sad koprive u moju šerpu:) Kuvana heljda ju je ugostila. Pridružila sam još zelenih - divlji luk, praziluk, zelje i zelenu papriku.
Oduševljena sam kako podnosi vrućinu, zadržala je svoju divnu boju. Odlično se drži, mnogo bolje nego ja kod nje u gostima.
Sve je počelo primamljivo da miriše, počinje doživljaj...a kada se ukus proneo nepcima, pomirile smo se :)
Već imam plan druženja za narednih par dana - čorba, pita, proja...dok ne pobegne :)
Draga Senka, uzivam citati tvoje price, ovdje su poceli prodavati koprivu u trgovinama, upakovanu u prozirne kutijice, to je nesto novo. Divno ti heljda izgleda. Odlican post, divne slike. Pozdrav :)
ReplyDeleteTak, kære Gordana!
DeleteNælde er en fremragende.
Venlig hilsen :) :) :)
A ;)
Super danski, nisam znala da znas :) :) :)
DeleteHaha, google je čudo :)
DeleteMoram priznati da nisam koprivu nikad bas spremala u jela, pila sam samo caj od koprive koji mi baka radi :D
ReplyDeleteMoram to popraviti cim prije, lijepo izgleda s heljdom koju inace volim!
Probaj Anja, fina je, pravila sam i sa rižom. Kopriva traži dosta luka - divljeg ili belog, a možda je to samo po mom ukusu.
DeleteUhvati pozdrav :)
I kod mene je "gost" ovih dana... Super!
ReplyDeleteE super. Uživaj u tome, veliki pozdrav :)
DeleteYour pictures are beautiful!
ReplyDeleteLove,
Esther
Thank you :)
DeleteI am happy when people enjoy it.
<3 :)
Kod mene je često na stolu,a za zimu osušim,pa imam stalno čaj!
ReplyDeleteUvek zaboravim na to sušenje, super je imati svoj pravi čaj od koprive.
ReplyDeleteSretan dan :)
Super recept, gde kupujes heljdu?Predobro!
ReplyDeleteDrago mi je da ti se dopada.
DeleteHeljde ima u svim bio prodavnicama, zdrava hrana i sl. A nađem je i u hipermarketima.
Naći ćeš, sigurno. Pozdrav :)
odlično jelo, kopriva i heljda se super slažu!!
ReplyDeleteBaš !
Delete:) :) :)
iako puse na sve stane, mogla bih danas u potragu...
ReplyDeleteSenx, diiivno!!!
ReplyDeleteJa nisam još nikad probala da spremam koprive, sad si me baš zainteresovala! Moraćeš da mi daš barem jedan svežanjčić!
A i mogla bi već jednom da se pomirim sa heljdom:)
Fotke obožavaaam!
E pa kad si tako lepo napisala, dam ti svežanjčić !!!
Deletekiss
Super post, i ja sam cesto upadala u njihovu zamku padajuci sa bicikla, mada moram priznati da one kod mene nikada nisu bile u gostima. Moja baka ih je spremala, ali naravno da sam ih ja zaobilazila u to vreme kao vecina dece koja to rade:)
ReplyDeleteHvala, Nataša !
DeletePozdravljam te puno :)
Joj Senka podsjeti me na moj nemio događaj pada s bajsa u svojim ranim godinama i to pravo u koprive,bukvalno sam žarila i palila..ali ovo jelo je vjerujem savršeno,žari i pali ali od finoće ukusa:)..veliki pozdrav ti leti!
ReplyDeleteAaahahahahaha, žarila i palila :) ! ! !
DeleteUhvatila ga !
Baš ste se lepo pomirile. :) Kopriva je rado vidjen gost u mojim šerpama i loncima. :)
ReplyDeleteNettle in your pans and pots :)
DeleteBaš sam se pitala gde si ti ovh dana, šta se radi, kad ugledah PITU.Jeeeeeee :)
I ja gledam koprivu na susednom, praznom placu isve planiram da ju uberem, ali nikako da nadjem vremena...
ReplyDeleteDivne fotke... Bas, bas divne! :)
Baš ti hvala.
DeleteŽelim ti dobar provod na Mikseru :)
Uživaj !
Krasno! Oduševljena sam! Ovo čemo sigurno probati :). Hvala ti! :D
ReplyDeletep.s. Fotkice su divne!
Hvala tebi na komentaru i lep pozdrav :)
ReplyDelete